Keptas baltasis sūris

Keptas baltasis sūris

Patiekalas

Patiekalas

210 MIN.

Aprašymas

Sūrių istorija siekia labai tolimus laikus. Mūsų šalyje nebrandintas varškės sūris gaminamas iš karvės pieno. Šiandien Lietuvoje populiarus keptas baltas sūris, kuris pasižymi subtiliu, neįprastu skoniu dėl įvairiausių žolelių mišinių panaudojimo jam kepant.

Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.

Jums reikės

Porcijų kiekis
+
-
100 g. - sviesto
0.5 šaukštelio - kvepiančiųjų pipirų
1 šaukštelio - kmynų
- peletrūnų
- česnakų
- druska
- sūris

Gaminimo eiga

Varškės sūrį ištepkite pašildytu sviestu, pabarstykite pipirais, smulkintais peletrūnais, kmynais, česnakais. Palikite pastovėti 2 val., kad įsigertų prieskoniai.

Sūrį dėkite į skardą, kepkite vidutinio karštumo krosnyje, kol paruduos ir suminkštės.

Pagaminai patiekalą?
Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais

Pridėti nuotrauką
Šis patiekalas yra pagamintas pagal sertifikuoto Tautinio paveldo produkto receptą, parodant jo gaminimo eigą.