Cikorijų kava

Cikorijų kava

Patiekalas

Patiekalas

Aprašymas

XVIII a. Lietuvos diduomenė rytais mėgaudavosi kava su pienu ir cukrumi. Kava tuo metu buvusi labai brangi ir laikyta ne tik gėrimu, bet ir vaistu. Plačiau atvežtinė kava imta vartoti XX a. pirmojoje pusėje ir tik didžiuosiuose miestuose bei Mažojoje Lietuvoje. Kavą lietuviai tuo metu dar gaminosi iš gilių, kiaulpienių šaknų, miežių ir kitokių grūdų, virė ją ir iš daržovių bei grūdų mišinio.

Cikorija - tai daugiamečio mėlynžiedžio žolinio augalo trūkažolės šaknis. Skrudintos ir maltos šaknys yra naudojamos maistui kaip kavos pakaitalas. Ji neturi kofeino ir nepasižymi organizmą bei protinę veiklą stimuliuojančiomis savybėmis.

Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.

Jums reikės

Porcijų kiekis
+
-
- Cikorijos šaknų
- vandens

Gaminimo eiga

Nuvalytas cikorijos šaknis nuplaukite, apdžiovinkite, susmulkinkite ir tada leiskite 1 parą iki galo išdžiūti.

Paskrudinkite iki rudumo ir sumalkite. Laikykite drobiniuose ar popieriniuose maišeliuose.

Gamindami kavą, į verdantį vandenį pilkite cikorijos miltelių, porą minučių pavirkite ir, nukėlę nuo ugnies, palaikykite kelias minutes, kad pritrauktų. Gerkite su pienu ar grietinėle.

Pagaminai patiekalą?
Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais

Pridėti nuotrauką
Šis patiekalas yra pagamintas pagal sertifikuoto Tautinio paveldo produkto receptą, parodant jo gaminimo eigą.