Didžkukuliai

Didžkukuliai

Patiekalas

Patiekalas

180 MIN.

Aprašymas

Bene populiariausias bulvinis valgis Lietuvoje – didžkukuliai, dar kitaip vadinami cepelinais. Kodėl toks pavadinimas? Lietuviškų valgių tyrinėtojai tvirtina, kad kaip tik tuo metu, kai Lietuvoje į orą kilo lengvų dujų pripildytos mašinos – cepelinai, pasirodė ir tarkuotų bulvių kukuliai, su mėsos ar varškės įdaru.

Tai – labai sotus patiekalas. Kai tik lietuvaitės prisiruošia virti cepelinus, jų gamina daug, kad užtektų kelioms dienoms. Bulvių tarkių paplotyje dedamas mėsos įdaras, kuris paslepiamas paplotį uždarius delnais. Didžkukuliai tradiciškai verdami vėsiuoju metų laiku, kai rūsiuose gausu šviežių skanių bulvių.

Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.

Jums reikės

Porcijų kiekis
+
-
1 kg - žalių bulvių
2 - virtų bulvių
- druskos
350 g. - kiaulienos ar jautienos
1 - svogūno
- pipirų
100 g. - lašinių
50 g. - rūkytos šoninės
2 l - vandens
- aliejaus
- grietinės

Gaminimo eiga

Nuskustas bulves sutarkuokite, nusunkite. Skysčio neišpilkite, o palaukite, kol nusės krakmolas. Tada skystį nupilkite, o krakmolą sudėkite į tarkius. Virtas bulves sugrūskite. Tada tarkuotas ir virtas bulves, krakmolą sumaišykite, pasūdykite ir gerai išminkykite.

Didžkukuliai verdami su įvairiais įdarais: rūkyto kumpio, spirgučių, grybų, varškės, bet pats populiariausias – mėsos. Tad mėsą sumalkite, sudėkite pakepintą svogūną, įberkite pipirų, pasūdykite. Viską išminkykite.

Imkite po maždaug 100 g. tešlos ir darykite nestorus blynelius, dėkite šaukštą įdaro, kraštus gerai užspauskite ir formuokite pailgus kukulius. Juos sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite atsargiai maišydami 30 min.

Pagaminai patiekalą?
Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais

Pridėti nuotrauką

Kur paragauti regiono patiekalų?

Šis patiekalas yra pagamintas pagal sertifikuoto Tautinio paveldo produkto receptą, parodant jo gaminimo eigą.