Gilių kava

Gilių kava

Patiekalas

Patiekalas

Aprašymas

Nuo seno gilių kava yra pats geriausias natūralios pupelių kavos pakaitalas. Gilėse nėra kofeino, tačiau yra įvairių sveikatai naudingų medžiagų. Gilių kava apskritai stiprina organizmą, valo kraują, šalina iš organizmo toksinus, o su cinamonu ji dvigubai veiksmingesnė. Kavai tinka paprastojo ąžuolo gilės, tačiau kavai paruošti milteliai išlieka geri tik keletą savaičių, nes suyra ir išsisklaido dalis eterinių aliejų.

Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.

Jums reikės

Porcijų kiekis
+
-
500 g. - gilių
1 l. - pieno
2 valg. šaukštų - cukraus
1 l - vandens

Gaminimo eiga

Giles padžiovinkite, išlukštenkite ir rankomis nutrinkite luobelę. Norėdami išgauti švelnesnio skonio kavą, galite jas užplikyti karštu vandeniu ar pienu ir palaikyti 15 min.

Tuomet nusausintas giles rupiai sugrūskite, pakepkite keptuvėje ir sumalkite. Laikykite sausoje vietoje. Į gilių kavą galima įmaišyti cikorijos.

Kava verdama taip: užvirinkite vandenį ir įdėkite 2 šaukštelius gilių mišinio 1 puodeliui. Kiek pavirę, užbalinkite pienu ar grietinėle, pasaldinkite.

Pagaminai patiekalą?
Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais

Pridėti nuotrauką

Kur paragauti regiono patiekalų?

Šis patiekalas yra pagamintas pagal sertifikuoto Tautinio paveldo produkto receptą, parodant jo gaminimo eigą.