Žirnių košė

Žirnių košė

Patiekalas

Patiekalas

50 MIN.

Aprašymas

Košes valgydavo visoje Lietuvoje, tačiau žemaičiai – košių pirmūnai. Jie ilgiausiai Lietuvoje išlaikė atvirą ugniakurą, kuriame labai patogu virti putras ir įvairiausias košes. Iš ankštinių daržovių maistui daugiausia buvo vartojami žirniai. Buvo sakoma, kad kai sėjami žirniai, sėjikui reikia suvalgyti kiaulės koją, tada ankštyse bus po tiek žirnių, kiek kiaulės kojoje yra kaulelių. Suvalkiečiai itin mėgdavo žirnių košę, kai išvirtus žirnius reikėdavo tik sugrūsti, pasūdyti ir pakepintus aliejuje svogūnus supili į košę.

Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.

Jums reikės

Porcijų kiekis
+
-
200 g. - žirnių
0.5 - svogūno
1 šaukštas - sviesto
- truputis druskos
- vandens

Gaminimo eiga

Per naktį išmirkykite žirnius. Ryte juos išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir tame pačiame inde sugrūskite, pasūdykite.

Svogūnus pakepinkite svieste, supilkite į košę ir išmaišykite.

Pagaminai patiekalą?
Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais

Pridėti nuotrauką

Kur paragauti regiono patiekalų?

Šis patiekalas yra pagamintas pagal sertifikuoto Tautinio paveldo produkto receptą, parodant jo gaminimo eigą.