Šermukšnių ir aviečių lapų arbata

Šermukšnių ir aviečių lapų arbata

Patiekalas

Patiekalas

120 MIN.

Aprašymas

Ilgą laiką žalioji ar juodoji arbatos, pasiekusios Lietuvą XVII a., laikytos kilmingųjų malonumu. Tik XIX a. arbatą imta gerti Mažojoje Lietuvoje, didesniuose Lietuvos miestuose ir dvaruose. Valstiečiai ir mažų miestelių gyventojai pirktinę arbatą gėrė retai, tik apsilankius ypatingam poniškam svečiui ar didžiųjų švenčių proga. Noras turėti miesčioniškos arbatos vertė moteris ieškoti vietinių pakaitalų, jos pradėjo rinkti įvairius žolynus, uogas, vaisių ir uogų lapus. Arbatos Lietuvoje tebeverdamos iš liepžiedžių, kmynų, ramunėlių, aviečių, čiobrelių, raudonėlių, mėtų, jonažolių ir kt.

Daugiau informacijos apie objektą rasite projekto vykdytojo svetainėje.

Jums reikės

Porcijų kiekis
+
-
2 šaukštelių - džiovintų šermukšnių lapų
2 šaukštelių - smulkintų aviečių lapų
1 valg. šaukšto - medaus
1 l - vandens

Gaminimo eiga

Po 2 šaukštelius džiovintų šermukšnių ir smulkintų avietės lapų užpilkite verdančiu vandeniu, po poros valandų perkoškite, įdėkite šaukštą medaus.

Pagaminai patiekalą?
Įkelk nuotrauką ir pasidalink su kitais

Pridėti nuotrauką

Kur paragauti regiono patiekalų?

Šis patiekalas yra pagamintas pagal sertifikuoto Tautinio paveldo produkto receptą, parodant jo gaminimo eigą.